دستگاه فکس

با استفاده از دستگاه فکس می‌توان اسناد را ارسال و دریافت نمود. این دستگاه از طریق خطوط تلفن قابل اتصال است. امروزه در بازار، فکس‌ها به صورت چند کاره موجود هستند که یکی از عملیات این دستگاه‌های چند منظوره مربوط به فکس است. روش کار دستگاه فکس به این صورت بوده که کاغذ را ابتدا وارد دستگاه کرده و بعد از اسکن شدن از طریق خطوط تلفن به گیرنده ارسال خواهد شد. از طرفی دیگر دریافت آن کاغذ را به صورت چاپ شده به شما ارائه می‌دهد. با توجه به پیشرفت فناوری و تکنولوژی‌ها که باعث کاهش کاربرد دستگاه فکس شده، اما هنوز بسیاری از شرکت‌ها و ادارات مورد استفاده قرار گرفته است. به طور کلی می‌توان گفت مراکز اداری و تجاری از مشتری‌های دستگاه فاکس هستند که همچنان مشتری این دستگاه باقی مانده اند. البته تعداد معدودی هستند که برای مصارف خانگی از این محصول استفاده می‌کنند. کیومیتا یکی از تامین کنندگان این دستگاه در ایران است، که با بهترین کیفیت و قیمت بسیار مناسب برای مشتریان خود ارائه داده است.

تاریخچه دستگاه فکس

ایده دستگاه فکس از دهه 1800 وجود داشت، دستگاه‌های فکس تا اواسط دهه 1980 رایج نشدند. جرقه‌ای که انقلاب فکس را شعله‌ور کرد، تصویب یک پروتکل استاندارد در سال 1983 برای ارسال فکس با نرخ 9600 bps بود. این استاندارد توسط سازمان استاندارد CCITT ایجاد شد. در حال حاضر، دستگاه فکس در ادارت و دفاتر مختلف در هر اندازه رایج است.

انواع فکس

دستگاه فاکس به سه گروه حرارتی، کاربنی و لیزری دسته بندی شده که شرکت‌ها و ادارات با توجه به نیاز و نوع کاربری آن را خریداری می‌کنند. به عنوان مثال در یک دفتر اداری که تعداد دفعات ارسالی و دریافتی نامه کم است از نوع حرارتی که از سرعت پایینی برخوردار بوده استفاده می‌کنند. همچنین در شرکت‌ها و ادارات با حجم کاری متوسط که تنها یک فرد از ان استفاده می‌کند مدل کاربنی بسیار مناسب است و با سرعت متوسطی که دارد پاسخگوی نیاز‌های شما خواهد بود. اما شرکت‌های بزرگ با حجم کاری بالا که به طور همزمان چندین نفر از ان استفاده می‌کنند مدل لیزری بسیار مناسب و کاربردی است، که با سرعت بالایی که دارد باعث افزایش راندمان کارها خواهد شد. اما در مورد دفاتری که از سانترال استفاده می‌کنند؛ با توجه به موارد گفته شده بر اساس نیاز خود نوع فکس مورد نظر را انتخاب می‌کنند و به عنوان یکی از خطوط داخلی در سانترال تعریف می‌کنند که این امر باعث دریافت خودکار فکس خواهد شد.

ویژگی های دستگاه فکس

سرعت: دستگاه‌‌های فکس داده‌‌ها را با سرعت‌های مختلف از 4800 تا 28800 bps ارسال می‌کنند. یک دستگاه فکس 9600bps معمولاً به 10 تا 20 ثانیه برای ارسال یک صفحه نیاز دارد.

اندازه کاغذ: کاغذ حرارتی مورد استفاده در اکثر دستگاه‌های فکس در دو اندازه اصلی وجود دارد که شامل عرض 8.5 اینچ و عرض 10.1 اینچی است. برخی از فکس‌ها فقط کاغذ‌‌هایی با اندازه باریک را می پذیرند.

تغذیه کاغذ: اکثر دستگاه‌‌های فکس دارای تغذیه کاغذ هستند تا بتوانید اسناد چند صفحه‌‌ای را بدون تغذیه دستی هر صفحه به دستگاه ارسال کنید.

برش کاغذ: اغلب دستگاه‌های فکس دارای دستگاه برش کاغذ هستند، زیرا کاغذ حرارتی که اکثر دستگاه‌های فکس از آن استفاده می‌کنند به صورت رول است. با این حال، ارزان‌‌ترین مدل‌ها و فکس‌های قابل حمل ممکن است شامل دستگاه برش کاغذ نباشند.

نوع چاپگر: بیشتر دستگاه‌های فکس از چاپگر حرارتی استفاده می‌کنند که به کاغذ خاصی نیاز دارد که بعد از مدتی زرد یا قهوه‌ای می‌شود. دستگاه‌های فکس گران‌تر دارای چاپگرهایی هستند که می‌توانند روی کاغذ باند معمولی چاپ کنند.

مزایای استفاده از دستگاه فکس

  • قابلیت اطمینان و امنیت بالا جهت ارسال و دریافت اسناد
  • ارسال سریع و مناسب اسناد فیزیکی
  • راحتی در استفاده برای هر کاربری

  • عدم نیاز به چاپ اسناد

  • هزینه‌های پایین نگهداری

  • ابعاد کوچک و کم جا برای محیط‌هایی با محدودیت فضا

قیمت دستگاه فکس

عوامل بسیاری وجود دارد که بر روی قیمت فکس  تاثیر گذار است که می‌توان به نوع دستگاه، تکنولوژی چاپ، برند، سرعت و دیگر قابلیت‌ها اشاره داشت. کیومیتا یکی از تامین کنندگان دستگاه فکس در ایران است، که  در مدل‌های متنوع با بهترین کیفیت و قیمت بسیار مناسب برای مشتریان خود ارائه داده است.