در سال های نچندان دور، صاحبان کسب و کار برای کنترل امور روزانه نظیر خرید، موجودی، فروش و ... در پایان هر روز ساعت های متمادی را صرف شمارش موجودی انبار، قفسه ها، مرور یادداشت های دفترچه و ... می کردند. مشتریان در صف های طولانی قرار می گرفتند تا یک به یک کالا های خریداری شده شان محاسبه و تسویه گردد. امروزه هنوز هم در بخش عمده ای از صنوف کشورمان مشکلات فوق ملاحظه می گردد. لیکن با معرفی فناوری های جدید در قالب تجهیزات فروشگاهی و نرم افزار های قابل اتکا (راهکار های فروشگاهی) در این حوزه، بسیاری از مشکلات مذکور مرتفع شده است. با استفاده از راهکار های فروشگاهی صاحبان کسب و کار به راحتی فرآیند های پایه مدیریتی را انجام داده و کلیه اطلاعات کلیدی جهت تصمیم گیری در زمینه فروش، خرید و اطلاعات کالاهای خود را در دست دارند.
بارکد اسکنر یکی از دستگاه هایی که امروزه مورد استفاده بسیاری از فروشگاه ها قرار گرفته است. دستگاهی که برای اسکن بارکد روی محصولات، جهت کسب اطلاعات دقیق کالا ها و نمایش آنها در سیستم است. از شرکت های سازنده که به تولید این محصول پرداخته Meva بوده. ما در این مقاله قصد دارید به معرفی بارکد خوان میوا بپردازیم.
ویژگی بارکد اسکنرهای Meva
طیف وسیعی از بارکد اسکنر ها جهت استفاده در صنوف مختلف
دارای پایه (Stand)
پشتیبانی ویژه جهت تعبیه پورت های خاص نظیر پورت سریال و ...
بارکد خوان ها به دو نوع لیزری و نوری تقسیم می شوند:
لیزر تکنولوژی قدیمی بارکد اسکنر است که از طریق تاباندن یک نور قوی بر روی سطح بارکد آن را می خواند. مزیت بارکد خوان لیزری در محیط های کم نور بوده. همچنین این بارکد خوان ها می توانند بارکد را در فواصل دور تر (بعضی از مدل ها حتی تا 4،5 متر) نیز بخوانند. این مدل از دستگاه ها نمی توانند بارکد های دو بعدی (یا حتی برخی از بارکد های تک بعدی را بخوانند.) همچنین نمی تواند بارکد های مخدوش یا با چاپ بد، بارکد های روی صفحه نمایشگر یا در محیط های پر نور بخواند.
بارکد خوان های نوری (CCD) تکنولوژی مدرن بارکد خوان را استفاده می کنند. عملکرد این بارکد خوان ها مانند یک دوربین عکس برداری بروی تلفن همراه شما است. نوع پیشرفته تر این بارکد خوان ها (Area Imager) توانایی خواندن بارکدهای دو بعدی را نیز دارد. بر خلاف بارکد خوان های لیزری، می توانند بارکد های مخدوش یا با چاپ بد، بارکد های روی صفحه نمایش یا در محیط های پر نور را بخوانند. عمر آن عموما از نوع لیزری بیشتر است.
مدل لیزری در نور کم یا به هنگام حرکت عملکرد مناسبی ندارند. همچنین بارکد ها باید در فاصله بسیار نزدیک تر نسبت بارکد لیزری قرار بگیرند تا خوانده شوند. انتخاب بین این دو سری تکنولوژی بر اساس کسب و کار مشتری و بودجه خرید وی صورت می گیرد.از نظر قیمت لیزری ارزان تر از نوری است.
همه تولیدات بارکد خوان میوا به صورت نوری است، که شامل Meva 1750 ،Meva Combo 3615 ،4680 و 6700-2D هستند. این دستگاه ها هر کدام ویژگی و قابلیت های خاص خود را دارند که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
MBS 6700-2D: قادر است انواع بارکد دو بعدی و یک بعدی در کسری از ثانیه از روی پلاستیک و صفحه نمایش را بخواند. قابل استفاده در انبارها، بیمارستان ها، فرودگاه ها، سینما ها، بانک ها و مشاغل مشابه است.
4680 MBS: خواندن بارکد ها در سخت ترین شرایط چاپی (حتی در حین لرزش دست). مناسب برای مشاغل که نیاز به سرعت و دقت فوق العاده دارند. (نظیر آزمایشگاه ها، انبارها، فروشگاه هایی با مشتریان بسیار زیاد و ... )
3615 MBS: سبک، راحت، و بسیار دقیق بوده. مناسب برای سوپر مارکت های بزرگ و سایر کسب و کار های مشابه است.
MBS 1750: ترکیبی از کارکرد مطلوب با صرفه اقتصادی، و مناسب برای سوپر مارکت های کوچک است.
تکنولوژی بارکد خوان میوا به دو دسته تک بعدی و دو بعدی دسته بندی می شود. دو بعدی به صورت یک مربع پیکسلی بوده و داده هایی را مانند اطلاعات محصول، تماس و یا URL یک سایت را نمایش می دهد. برای اسکن این نوع بارکد باید از دستگاهی که از تکنولوژی اسکن دو بعدی برخوردار است استفاده شود. تک بعدی به صورت یک مستطیل با خط های موازی بوده و شامل 12 عدد که رقم های ابتدایی آن به تولید کنندگان سریال مربوط بوده و بقیه ارقام مربوط به گروه خاص هستند.
مزیت بارکد 2 بعدی نسبت به بارکد 1 بعدی
گنجایش 4000 حرف (بارکد تک بعدی تنها گنجایش 20 حرف را دارد)
استفاده در تبلیغات
کاهش خطای ورود دستی اطلاعات
ذخیره اطلاعات کامل مشتری، چک، داروهای بیمار، محصول در انبار، ملزومات اداری، و ... در یک بارکد

